WATSU Ελευθερώνοντας το σώμα στο νερό



                                     Watsu στο Αιγάλεω ... σε αυτή την πισίνα!!!
WATSU ®
Ελευθερώνοντας το σώμα στο νερό
… Καθώς επιπλέεις σε ζεστό νερό και αφημένος είσαι στα χέρια ενός άλλου, να σε ταλαντεύει, να σε κινεί σπειροειδώς, να σε διατείνει, να σε πιέζει σε σημεία αρχαία, μαγικά, ακολουθώντας την αέναη αναπνοή σου... ο νους ησυχάζει και το σώμα αφουγκράζεται αισθήσεις και ερεθίσματα, που δύσκολα αντιλαμβάνεται στην καθημερινότητα

Το Watsu, σύνθεση των λέξεων water και shiatsu, είναι το πρώτο είδος υδάτινου bodywork που αναπτύχθηκε αυτοτελώς. Το νερό εμπλουτίζει και ενισχύει τη δράση του shiatsu με σκοπό την εξομάλυνση της λειτουργίας του νευρικού, μυοσκελετικού και ενεργειακού συστήματος
Το Watsu εμπνεύστηκε πριν 30 χρόνια ο Harold Dull, ποιητής και δάσκαλος του Zen Shiatsu. Από τότε, με τη βοήθεια και συνεισφορά πολλών θεραπευτών από όλο τον κόσμο, πήρε τη μορφή που έχει σήμερα και έφτασε να θεωρείται ως η πλέον ριζοσπαστική εξέλιξη στις σωματικές αγωγές υγείας.
Οι πιέσεις του θεραπευτή αλλά και οι δίνες του νερού λειτουργούν σαν χίλια δάκτυλα που αγγίζουν σοφά το σώμα, ενώ η αναπνοή αναζωογονεί το κάθε κύτταρο. Επειδή η άνωση αφαιρεί την αίσθηση βαρύτητας από το σκελετό, μπορούν να εφαρμοστούν κινήσεις που δεν θα ήταν δυνατές σε στρώμα ή κρεβάτι. Ο τρόπος που ο θεραπευτής υποστηρίζει τον δεχόμενο μέσα στο νερό, δημιουργεί μια πολύ βαθειά αίσθηση σύνδεσης και εμπιστοσύνης. Το Watsu κάνει χρήση ποικιλίας τεχνικών που εφαρμόζονται σε όλο το σώμα. Αυτές περιλαμβάνουν κινητοποιήσεις, διατάσεις και πιέσεις σε ειδικές περιοχές και σημεία βελονισμού.
Είναι μια θεραπεία που λαμβάνει χώρα στο ενεργειακό επίπεδο της καρδιάς και καθώς η καρδιά διαθέτει τον δικό της εγκέφαλο (νευρικό σύστημα που αποτελείται από 40.000 νευρώνες), έχει δυνατότητα να επηρεάσει κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας.
Εφαρμόζεται από επαγγελματίες υγείας, τόσο ως μέσο χαλάρωσης και πρόληψης σε spa και χώρους ευεξίας, όσο και στους κύκλους του υψηλού αθλητισμού αλλά και σε νοσοκομεία και κλινικές αποκατάστασης ως συμπληρωματική αγωγή υγείας.

Αποτελέσματα και ωφέλειες από μια συνεδρία WATSU:

Δημιουργεί ευεξία
Αφαιρεί μυικές εντάσεις
Αυξάνει το εύρος της κίνησης
Βελτιώνει τη στάση του σώματος
Συντελεί στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου
Διευρύνει την αναπνοή
Αποκαθιστά τις ευεργετικές λειτουργίες του ύπνου
Μειώνει το άγχος και τις συναισθηματικές εντάσεις

“Στην Αρχαία Αίγυπτο λεγόταν, πως η ψυχή δίνεται στο νερό, ως αποζημίωση για τον εγκλεισμό της μέσα στο φυσικό σώμα. Έτσι ,μέσα στο νερό το σώμα μας ξαναβρίσκει την ελευθερία που έχει χάσει η ψυχή. Το Watsu εξερευνεί αυτή την ελευθερία.”

(Harold Dull, εμπνευστής του Watsu)



Αμυγδαλιά Ξυνέλη εξωτερικός συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης "Ανάπτυξη"
amygdalia_x@yahoo.gr
τηλ.: 6972 923894